Gelders duo geeft Rotterdamse burger moed

20 augustus 2007, 08:00

Het eerste competitieweekend van de Eredivisie was het weekend van de spitsen. Bij Ajax stal Klaas Jan Huntelaar de show met vier goals, terwijl Ari met twee doelpunten en een assist een groot aandeel had in de ruime zege van AZ op VVV Venlo (4-0). Bij Feyenoord was het Roy Makaay die zijn rentree in de Eredivisie opfleurde met twee assists en één treffer. "Kan slechter, hè", lacht de 32-jarige spits.

Van de topclubs, had Feyenoord dit weekend de meest lastige opgave. De Rotterdammers moesten op bezoek bij FC Utrecht, in de wetenschap dat het de afgelopen twee seizoenen geen punt had weten te pakken in de Galgenwaard. De laatste uitzege van Feyenoord dateerde bovendien alweer van 1 april 2007, toen Vitesse in Arnhem met 0-1 geklopt werd. Op papier gingen Makaay en zijn mannen dus een zware middag tegemoet, maar in praktijk bleek het mee te vallen. FC Utrecht begon sterk, maar na de 0-1 van Luigi Bruins trok Feyenoord het duel overtuigend naar zich toe. Het werd uiteindelijk 0-3, door goals van Hofs en Makaay.

Ook Hofs was te spreken over de samenwerking met zijn zeven jaar oudere aanvalspartner. "In de oefenwedstrijden klikte het ook al redelijk met Makaay, maar dat was vooral tegen amateurclubs. Dat is toch een ander niveau. Daarom is het fijn om nu te laten zien dat het goed gaat tussen ons."

"We zijn in ieder geval gelukkig beter aan het seizoen begonnen, dan een jaar geleden", lacht Hofs, verwijzend naar de 0-3 nederlaag die Feyenoord vorig seizoen leed bij FC Groningen. "Ik vond het ook fijn om dit seizoen direct te starten met een lastige wedstrijd. Om hier dan met 0-3 te winnen, is heel mooi. Dat is ook belangrijk voor het vertrouwen binnen de ploeg. Maar we zijn er nog niet", blijft Hofs voorzichtig.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen