Internazionale sterkste in boeiende Milanese derby

12 december 2005, 00:02

Internazionale heeft zondagavond een gevoelige tik uitgedeeld aan stadgenoot AC Milan. In een rechtstreeks gevecht om de tweede plaats in de Italiaanse competitie won de ploeg van Roberto Mancini door een doelpunt in de slotminuut met 3-2. Adriano scoorde het winnende doelpunt voor de blauw-zwarten, nadat Jaap Stam zijn ploeg eerder een punt leek te bezorgen met een doeltreffende kopbal.

Inter Milaan was voor rust op voorsprong gekomen. Adriano benutte een strafschop. De reactie kwam van Sjevtsjenko, ook met een elfmetertrap. Na een uur zorgde de Nigeriaan Obafemi Martins voor de 2-1. Dat bleef het tot zeven minuten voor tijd. De mee opgekomen Stam rees na een vrije trap ver boven de Inter-verdediging uit en kopte krachtig raak. Het bleek echter niet genoeg voor een punt. Adriano schoot zijn ploeg in de slotminuut naar de tweede plaats in de competitie, ruim achter het ongenaakbare Juventus.