Brazilië vreest voor tweede ronde op WK

12 december 2005, 15:03

De Braziliaanse bondscoach Carlos Alberto Parreira is allesbehalve blij met de loting voor het WK. Hoewel de Brazilianen niet in een overdreven sterke groep terecht gekomen zijn, wacht de titelverdediger een uiterst zware weg naar de finale. In de tweede ronde stuit de ploeg immers op een land uit de zware poule E, waarin onder meer Italië en Tsjechië zitten.

Brazilië werd tijdens de loting ingedeeld in een groep met Australië, Japan en Kroatië. Niet zozeer deze groep, maar wel de volgende tegenstander baart bondscoach Parreira grote zorgen. In de achtste finale neemt Brazilië het op tegen een land uit groep E. In deze groep zitten naast Italië en Tsjechië ook de Verenigde Staten en Ghana. 

Volgens Parreira wacht zijn ploeg in de achtste finale dan ook een hels karwei. "Italië is al drie keer wereldkampioen geworden en ook ditmaal heeft het dankzij bondscoach Lippi een sterke ploeg. Tsjechië staat niet voor niets op de tweede plaats van de FIFA-ranking. We kunnen dus spreken van een zware loting."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen