Adu moet kiezen: Verenigde Staten of Ghana

13 december 2005, 12:51

Freddy Adu moet binnen een maand een uiterst belangrijke beslissing nemen. Wil hij op het WK mét of tegen de Verenigde Staten spelen? De pas 16-jarige aanvaller kwam in het verleden veelvuldig uit voor Amerikaanse jeugdelftallen, maar heeft van de Ghanese voetbalbond inmiddels een uitnodiging ontvangen om voor zijn geboorteland uit te komen op het WK. Ghana en de Verenigde Staten zitten allebei in poule E, samen met Italië en Tsjechië.

De 16-jarige Adu staat te boek als een enorm talent en was afgelopen zomer nog namens de Verenigde Staten te zien op het jeugd-WK in Nederland. Het is echter allesbehalve zeker dat hij tot de WK-selectie van de Amerikanen zal behoren. Ghana, het geboorteland van de spits, heeft Adu echter een plaats in de WK-selectie in het vooruitzicht gesteld. Mocht Adu besluiten om voor Ghana uit te komen, zal hij op het WK tegenover de Verenigde Staten staan.

Adu is geboren in Ghana en verhuisde op achtjarige leeftijd met zijn moeder naar de Verenigde Staten. De aanvaller gaf lange tijd aan dat hij alleen voor de nationale ploeg van de Verenigde Staten wilde spelen, maar nu hij buiten de Amerikaanse WK-selectie dreigt te vallen zal hij zich wellicht bedenken. "Spelen op het WK is een uitgelezen mogelijkheid voor hem om de wereld, niet alleen Amerika, te laten zien dat hij een groot voetballer is", zegt de Ghanese bondscoach Ratomir Dujkovic.

Binnen een maand moet Adu duidelijkheid verschaffen of hij voor Ghana of de Verenigde Staten uit wil komen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen