Reyes: "Sevilla moet zege op AEK opdragen aan Puerta"

28 augustus 2007, 10:16   Bijgewerkt: 28 augustus 2007, 11:47

De Spaanse voetbalwereld is nog altijd in de ban van Antonio Puerta. De pas 22-jarige international van Sevilla werd afgelopen weekend tot tweemaal toe onwel, waarna hij in de kleedkamer zelfs gereanimeerd moest worden en vervolgens in kritische toestand opgenomen werd in het ziekenhuis. 

Puerta zakte ineen tijdens de wedstrijd tussen Sevilla en Getafe, waarna medespelers maar net konden voorkomen dat de verdediger zijn tong zou inslikken. Hierna kwam Puerta weer bij, waarna hij op eigen kracht het veld kon verlaten. Eenmaal aangekomen in de kleedkamer, werd Puerta echter opnieuw onwel. Ditmaal moesten clubartsen de international direct reanimeren.

"Vreselijk", oordeelt Jose Antonio Reyes, een voormalig ploeggenoot van Puerta, in Marca. De Spaanse international heeft zijn landgenoot inmiddels opgezocht in het ziekenhuis. "Het is heel moeilijk om te beseffen dat zoiets met een teamgenoot kan gebeuren. Maar ik heb nog het meest te doen met zijn familie", aldus Reyes.

Sevilla staat nu voor de lastige taak om woensdag 'gewoon' te voetballen, terwijl de situatie van Puerta nog altijd ernstig is. De Spanjaarden moeten ten koste van AEK Athene de Champions League zien te bereiken. "Het zal voor zijn medespelers heel moeilijk zijn om nu te gaan voetballen", weet Reyes. "Maar de ploeg moet naar Griekenland gaan en die wedstrijd winnen. Speciaal voor Antonio."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen