Maduro toch niet met Ajax mee naar Praag

28 augustus 2007, 10:39

Ajax-coach Henk ten Cate moet het woensdag, in de cruciale CL-wedstrijd tegen Slavia Praag, stellen zonder Hedwiges Maduro. De middenvelder is niet meegereisd naar Tsjechië, omdat hij kampt met de naweeën van een lichte hersenschudding.

In tegenstelling tot Maduro, is Gabri waarschijnlijk wel fit genoeg om in actie te komen tegen de Tsjechen. De Spanjaard zal vanavond, in Praag, nog een laatste test afwerken. Mocht hij toch niet kunnen spelen, dan moet Ten Cate flink improviseren op zijn middenveld. Hij mist immers ook Edgar Davids, terwijl spelmaker Wesley Sneijder eerder deze maand Ajax verruilde voor Real Madrid.

Ondanks deze personele problemen is Ten Cate positief. "Slavia is geen wonderploeg. Ik vind Ajax veel beter. Die twaalf doelpunten uit twee wedstrijden hebben ons veel vertrouwen bezorgd", zegt de oefenmeester in De Telegraaf

Ook spits Klaas Jan Huntelaar is er van overtuigd dat Ajax in Praag de 0-1 achterstand, opgelopen in de eigen ArenA, recht kan zetten. "Het is een taaie tegenstander. Ze kunnen goed verdedigen, met veel mensen achter de bal. Natuurlijk kan het altijd verkeerd aflopen. Maar in de thuiswedstrijd hebben we niet eens goed gevoetbald, en toch zeker vijf opgelegde kansen gecreëerd. Ik denk dat we die in Praag ook zullen krijgen. Als je negatief denkt, creëer je ook niets."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen