Rangers en Liverpool door naar Champions League

Koen Freriks
28 augustus 2007, 22:46   Bijgewerkt: 29 augustus 2007, 00:03

Glasgow Rangers heeft zich gekwalificeerd voor de groepsfase van de Champions League. De Schotten plaatsten zich dinsdag ten koste van Rode Ster Belgrado, dat na het verloren uitduel (1-0) thuis niet verder kwam dan een gelijkspel (0-0). 

De 50.000 fans in het bijna volledig uitverkochte Crvena Zvezda Stadion in Marakana zagen -tot hun ontevredenheid- dat Allan McGregor bij Rangers de held van de avond werd. De goalie hield meerdere malen zijn doel schoon met knappe reddingen. 

De Rangers begonnen in een 4-5-1 formatie, met de intentie een groot blok voor het doel op te werpen. Het was voor de Britten dan ook even schikken toen de Serven direct na de aftrap een grote kans creëerden. Igor Burzanovic was in de return weer van de partij, wat duidelijk te merken was. De spelmaker van Rode Ster was met afstand de gevaarlijkste man op het veld, maar zag steeds McGregor in de weg liggen. 

Naast de kansen van de thuisploeg kregen ook de gasten aardig wat kansen om het karwei in een keer af te maken. Het missen van deze mogelijkheden gaf de ploeg uit Belgrado telkens weer hoop, maar Glasgow had geluk dat het in de naam van Allan McGregor een keeper in vorm had.

Kuyt helpt Liverpool aan simpele kwalificatie

{image[248016][right-half][]}Liverpool heeft ook het tweede duel met Toulouse omgezet in winst en mag zich dus ook dit seizoen in de Champions League mengen in de strijd om de 'cup met de grote oren'. De Engelse club zegevierde voor eigen publiek op Anfield Road met 4-0.

Peter Crouch, met Dirk Kuijt terug in de voorhoede, opende de score na twintig minuten. De Fin Sami Hyypiä, die gewoon meespeelde ondanks een gebroken neus, zorgde vijf minuten voor rust voor de beslissing. In de slotfase voerde Kuijt de productie verder op met twee treffers. Liverpool was twee weken geleden in Frankrijk ook al de beste: 1-0. 

Lazio Roma klaart lastige klus in Boekarest

De naam van Lazio gaat ook in de koker voor de loting voor de groepsfase van de Champions League. De Italianen klaarden, na de 1-1 in Rome, de lastige klus in Roemenië tegen Dinamo Boekarest. De Romeinse ploeg won de return met 3-1.

Florin Bratu gaf de thuisclub na een half uur goede hoop met de 1-0. Na rust sloegen Tommaso Rocchi (2) en Goran Pandev die de bodem in.

Het duel tussen AEK Athene en FC Sevilla is uitgesteld, vanwege het overlijden van Sevilla-verdediger Antonio Puerta.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen