Koevermans ontbreekt weer in AZ-selectie

Ger
30 augustus 2007, 13:08   Bijgewerkt: 30 augustus 2007, 13:49

Danny Koevermans maakt vrijdag tegen Excelsior opnieuw geen deel uit van de selectie van AZ. Trainer Louis van Gaal stelt dat de 28-jarige aanvaller nog altijd met zijn gedachten bij een transfer zit. Koevermans kan zich niet vinden in een reserverol bij de Alkmaarders en wil vertrekken. Tegen Vitesse (1-0 verlies) zat hij zaterdag ook al op de tribune.

Eerder deze week legde de aanvaller een aanbieding van Real Betis Sevilla naast zich neer. Koevermans wil graag in Nederland blijven. "Ik denk nog steeds dat Koevermans voor zaterdag bij AZ vertrekt", aldus Van Gaal. De huidige transferperiode loopt tot 1 september.

Koevermans zou zelf graag bij Feyenoord aan de slag gaan. AZ houdt echter vast aan een vraagprijs van bijna zeven miljoen euro. Dat bedrag willen de Rotterdammers niet ophoesten, waardoor een transfer voorlopig geen doorgang vindt.

Ryan Donk keert tegen Excelsior terug in het basiselftal, zo verklapte Van Gaal verder. De jeugdinternational bleef om disciplinaire redenen tegen Vitesse op de bank zitten. Donk keek op de dag van de wedstrijd een helft lang naar de verrichtingen van AZ A1. Van Gaal oordeelde dat Donk zich daardoor niet optimaal voorbereidde op de confrontatie met Vitesse. "Ik heb deze week een gesprek met Donk gehad", aldus Van Gaal. "Ik denk dat dit niet meer voorkomt."

Het herstel van David Mendes da Silva (rechterknie) en Stijn Schaars (linkerenkel) verloopt goed. "Mendes da Silva trainde woensdag voor het eerst weer een gedeelte met de groep mee", zei Van Gaal. "En Schaars ondervond deze week geen terugval. Dat is ook positief. Hij doet maandag mee met Jong AZ. Ik verwacht dat beide spelers eind september weer helemaal terug zijn."

Behalve Mendes da Silva en Schaars kan Van Gaal tegen Excelsior evenmin een beroep doen op de al langer uitgeschakelde spelers Joey Didulica (hoofd) en Gijs Luirink (linkerknie).

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen