Cruijff haalt uit naar 'wanbeleid' bij Ajax

14 december 2005, 10:22

Johan Cruijff heeft weer eens van zich doen spreken. De legendarische voetballer heeft forse kritiek geuit op het bestuursbeleid van Ajax. Volgens Cruijff heerst er totale chaos binnen de organisatie van de Amsterdamse club. "Op dit moment functioneert er eigenlijk niets. Dat is heel treurig", schrijft Cruijff in SPORT Bestuur & Management.

Cruijff heeft geen goed woord over voor de beleidsmakers in Amsterdam. "Bij Ajax loopt geen enkel onderdeel van de organisatie synchroon met een ander onderdeel van de organisatie. De problemen zijn er legio. Als het een club die honderd jaar bestaat niet lukt om in eigen geledingen een nieuwe voorzitter te vinden, moet er iets gigantisch fout zitten. Het is inmiddels hoog tijd om de hele club door te lichten, op elk gebied."

Volgens Cruijff heeft hij zelf nog geprobeerd om de situatie te redden, maar wilde de Amsterdamse club niet naar hem luisteren. "Ze hebben mijn adviezen in de wind geslagen. Ze weigerden mijn adviezen over te nemen." Volgens Cruijff is het kwaad inmiddels al ruimschoots geschied. "Op dit moment functioneert er eigenlijk niets en dat is heel treurig."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen