Doelman schiet São Paulo naar finale clubs-WK

14 december 2005, 13:30

São Paulo FC, de kampioen van Zuid-Amerika, heeft zich geplaatst voor de finale van het WK voor clubs. De Brazilianen wonnen woensdag met 2-3 van het opvallend sterke Al Ittihad, de beste ploeg van Azië. Het winnende doelpunt kwam op naam van de Braziliaanse doelman Rogerio Ceni, die na een uur spelen een strafschop benutte.

Al na een kwartier leek São Paulo op rozen te zitten, toen spits Amoroso de ploeg op een 0-1 voorsprong zette. Het Saoedische Al Ittihad toonde echter karakter, want nog geen drie minuten later was het alweer gelijk. Mohamed Noor, in de kwartfinale tegen Al Ahly maker van het enige doelpunt, zorgde voor de verrassende gelijkmaker.

Pas na rust slaagde São Paulo er in om de Aziaten op de knieën te krijgen. Amoroso zette zijn ploeg vlak na de hervatting op voorsprong, waarna doelman Rogerio Ceni tien minuten later de wedstrijd leek te beslissen. De sluitpost schoot een penalty, gegeven na een overtreding van Redha Tukar op Amoroso, onberispelijk binnen.

Ruim twintig minuten voor tijd bracht Al Ittihad de score nog terug naar 2-3, maar daar bleef het bij. Hierdoor stuit São Paulo komend weekend in de finale op de winnaar van het duel tussen Liverpool en Deportiva Saprissa. De kampioenen van respectievelijk Europa en Noord-Amerika komen donderdag in actie tegen elkaar.