Besiktas en Rode Ster Belgrado sneuvelen

15 december 2005, 00:02

Naast titelverdediger CSKA Moskou zijn Besiktas en Rode Ster Belgrado de meest opvallende afwezigen in de derde ronde van de UEFA Cup. Zowel Besiktas als Rode Ster won haar laatste wedstrijd, maar dat was niet voldoende om Europees te overwinteren.

Besiktas won in Portugal met 1-3 van Vitoria Guimarães. Dit had genoeg kunnen zijn voor de Turken, mits Bolton Wanderers in eigen stadion had verloren van Sevilla. Dat gebeurde echter niet (1-1), waardoor de Turken buiten de boot vallen. Naast Sevilla en Bolton Wanderers bereikte uit Zenit St. Petersburg uit groep H een plaats bij de beste drie.

In groep E vond Rode Ster Belgrado haar waterloo. Twee weken na de fraaie overwinning op AS Roma kwamen de Serviërs niet verder dan 2-2 tegen het reeds gekwalificeerde RC Strasbourg. FC Basel, dat zelf met 3-1 verloor van AS Roma, kon hierdoor opgelucht ademhalen. De Zwitsers bekeren samen met Strasbourg en AS Roma door in de UEFA Cup.

In groep G was alles al beslist. VfB Stuttgart, Rapid Boekarest en Shakhtar Donetsk verzekerden zich twee weken geleden als van Europese overwintering.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen