Joaquin: "EK zonder Spanje zou een schande zijn"

7 september 2007, 09:24   Bijgewerkt: 7 september 2007, 09:33

Spanje staat voor een cruciale week. De ploeg móet zes punten halen in de komende duels tegen IJsland en Letland, anders is het EK van 2008 héél ver weg. Zweden, Noord-Ierland en Denemarken liggen immers op de loer om de Spanjaarden de toegang tot het EK in Zwitserland en Oostenrijk te ontzeggen.

Puntverlies in één van de komende duels kan dan ook grote gevolgen hebben, weet Valencia-aanvaller Joaquin. Hij moet er niet aan denken dat zijn land naast EK-deelname grijpt. "Dat zou een schande zijn, Spanje hoort op een EK. Zeker nu, we hebben in Spanje één van de beste generaties ooit. We moeten laten zien wat we kunnen. Ik wil een prijs pakken met de nationale ploeg, het liefst volgend jaar al."

Spanje zal het zaterdag echter niet gemakkelijk krijgen, in Reykjavik tegen IJsland. "We hebben het normaal gesproken altijd lastig tegen IJsland, dat hebben we ook in de heenwedstrijd al gemerkt", zegt coach Luis Aragones, verwijzend naar de moeizame 1-0 zege die zijn land destijds op Mallorca boekte. "IJsland is een stugge ploeg. Het zal lastig worden om te winnen, maar we kunnen het ons niet permitteren om genoegen te nemen met een gelijkspel. We moeten alles uit de kast halen, om de drie punten mee naar Spanje te nemen."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen