Duitsland: Super Bayern goed uit de startblokken

7 september 2007, 15:00

Nu de nationale competities even stil liggen in verband met interlandvoetbal, neemt FCUpdate.nl een kijkje over de grens. Wat is de stand van zaken in de buitenlandse competities? Wie leiden de dans, welke teams stunten en wie zakt er door het ijs? In deze tweede editie kijken we naar Duitsland, waar Bayern München bezig is om de competitie al snel te beslissen.

De koploper

Bayern München was boos, deze zomer. De club eindigde afgelopen seizoen slechts als vierde, waardoor het naast deelname aan de CL greep. En dus moest het roer om, vond men. {image[253340][right-half][Luca Toni Franck Ribery Uli Hoeness]}De portemonnee werd getrokken en Bayern haalde onder meer de topscorer van het WK (Miroslav Klose), de spits van de wereldkampioen (Luca Toni), de nieuwe ster van de vice-wereldkampioen (Franck Ribery), de beste linksback van Duitsland (Marcell Jansen) en een Braziliaanse international (Zé Roberto) naar München. Tel daarbij op de aanwezigheid van internationaal erkende topvoetballers als Lucio, Phillip Lahm, Bastian Schweinsteiger, Lukas Podolski, Martin Demichelis en Mark van Bommel, en je hebt een team dat in Duitsland zijn gelijke niet kent. Dat bleek vooral in de uitwedstrijd tegen Werder Bremen, toch ook een team dat een gooi hoopte te doen naar de landstitel. De Noord-Duitsers werden helemaal weggetikt door Super Bayern, zoals de formatie van coach Hitzfeld in Duitsland genoemd wordt. Uiteindelijk eindigde de gala-vertoning in 0-4.

In Duitsland is het dan ook niet langer de vraag óf Bayern kampioen wordt, maar eerder wanneer de champagne ontkurkt kan worden. Dat Bayern vorig weekend twee punten liet liggen in de uitwedstrijd tegen Hamburger SV, veranderde daar niets aan. Want ach, een keer een gelijkspelletje in een zware uitwedstrijd, moet kunnen. Dat kan Bayern, met tien punten uit vier wedstrijden, zich al wel permitteren.

De regerend kampioen

Dat VfB Stuttgart haar verrassend veroverde landstitel dit seizoen niet zou prolongeren, werd al min of meer verwacht. Coach Armin Veh heeft immers wel een aardige ploeg, maar zeker geen {image[252798][left-half][]}wereldelftal. En vorig seizoen zat, met name in de eindfase van de competitie, alles mee. De ploeg kwam in een flow terecht, profiteerde van gestuntel van alle concurrenten en maakte zelf geen fout. Dit seizoen heeft Stuttgart echter ondervonden, dat roem vergankelijk is. Na vier duels staat de trotse kampioen slechts vijftiende, met vier puntjes. Alleen de thuiswedstrijd tegen het zwakke Duisburg werd gewonnen (1-0), verder boekte de ploeg twee nederlagen (tegen Hertha en Karlsruhe) en één gelijkspel. Het is kortom, nog lang niet kampioen-waardig, wat die Schwaben op de mat leggen. Het enige positieve is, dat alle andere clubs (afgezien van Bayern) ook grossieren in het puntverlies. Het gat naar de nummer twee, Bochum, bedraagt dan ook slechts drie punten. De doelstelling voor dit seizoen, plaatsing voor de CL, is daarom nog lang niet uit zicht.

De sensatie

De teleurstelling

Eigenlijk kwamen voor deze positie heel veel teams in aanmerking. Want afgezien van Bayern München, presteren vrijwel alle topteams ondermaats. Werder Bremen liet vijf punten liggen, {image[253901][left-half][]}Schalke zelfs al zes. En ook Dortmund (tiende), Bayer Leverkusen (dertiende) en Stuttgart (vijftiende) staan niet op posities waar je ze zou verwachten. Nog onder al deze teams, staat echter het team dat misschien nog wel het meest teleurstelt: 1.FC Nürnberg. De regerend bekerhouder eindigde vorig seizoen knap zesde, maar bakt er voorlopig helemaal niets van. Alleen de thuiswedstrijd tegen het puntloze Hansa Rostock werd, nipt, gewonnen (2-1). De nederlaag tegen Bremen was min of meer ingecalculeerd, maar de wedstrijden tegen Karlsruhe en Energie Cottbus hadden gewonnen móeten worden. Tegen Karlsruhe ging Nürnberg echter onderuit (2-0), terwijl het tegen Cottbus niet verder kwam dan 1-1. Het gevolg: een voorlopige zestiende plaats, onder de beruchte rode streep.

De hekkensluiter

De laatste plaats in de Bundesliga wordt voorlopig ingenomen door een promovendus, namelijk Hansa Rostock. De club pakte in duels tegen Dortmund, Frankfurt, Nürnberg en Bayern München nog niet één punt, waarmee het de enige puntloze club is in de Duitse competitie. Dat is natuurlijk niet best, maar de komende weken zal duidelijk worden wat Rostock kan. Tegen teams als Dortmund en Bayern hoeft het de punten niet te pakken, maar de komende weken staan duels met Bielefeld en Duisburg op het programma. Dan moet Rostock, dat afgelopen seizoen als tweede eindigde in de Tweede Bundesliga, moeten laten zien dat het wel degelijk iets te zoeken heeft op het hoogste niveau.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen