Liverpool met speels gemak naar WK-finale

15 december 2005, 13:05

Europees kampioen Liverpool heeft zich zonder al te veel moeite geplaatst voor de finale van het WK voor clubs. De Britten waren in Tokio met 0-3 te sterk voor het Costaricaanse Deportiva Saprissa. Peter Crouch was met twee treffers de grote man bij Liverpool, terwijl ook Steven Gerrard zijn goaltje meepikte. Liverpool stuit nu zondag in de finale op het Braziliaanse São Paulo.

De zege van Liverpool kreeg al vroeg in de wedstrijd vorm. Al na drie minuten kreeg Crouch een voorzet van John Arne Riise voor zijn voeten en verschalkte hij Saprissa-doelman Porras met een hard schot in de hoek. Nog geen twintig minuten later was de wedstrijd gespeeld, toen aanvoerder Gerrard de bal vanaf de rand van het strafschopgebied in het Costaricaanse doel volleerde.

In de tweede helft probeerde Saprissa een aansluitingstreffer te forceren, maar de Noord-Amerikanen kwamen simpelweg kwaliteit tekort om het Liverpool lastig te maken. Na een uur maakte Peter Crouch vervolgens aan alle onzekerheid een eind door de 0-3 binnen te werken. Na deze derde treffers speelde Liverpool het duel professioneel uit, hoewel Saprissa via een vrije trap van Walter Centeno nog dicht bij de eretreffer waren.

Liverpool speelt nu zondag de finale tegen het Braziliaanse São Paulo, de kampioen van Zuid-Amerika. De Brazilianen wonnen woensdag moeizaam met 2-3 van het Saoedische Al Ittihad.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen