AZ boekt zege in laatste groepsduel

Ger
15 december 2005, 22:41

In de laatste groepswedstrijd van de UEFA Cup heeft AZ donderdagavond met 1-0 gewonnen van het Zwitserse Grasshoppers. Danny Koevermans was verantwoordelijk voor de enige treffer. Doordat ook concurrent Middlesbrough een overwinning boekte, zijn de Alkmaarders als tweede geëindigd in groep D.

Tegen Grasshoppers deed Louis van Gaal geen beroep op vaste krachten als Shota Arveladze, Kenneth Perez en Stijn Schaars. Volgens de AZ-trainer was het laatste duel in de groepsfase van de UEFA Cup ideaal om andere spelers de kans te geven om zich te bewijzen. Daardoor waren er tegen de Zwitsers basisplaatsen weggelegd voor Haris Medunjanin en Danny Koevermans.

Na de eerste helft mochten de Alkmaarders niet mopperen over de doelpuntloze tussenstand. AZ had weliswaar het meeste balbezit, maar de grootste kansen waren voor de Zwitserse ploeg. Via de vroeg ingevallen Salatic en Renggli had Grasshoppers de openingstreffer op de schoen. Telkens voorkwam de uitblinkende Henk Timmer een treffer. Enkele minuten voor rust ranselde de doelman nog een vrije trap van Dos Santos uit de benedenhoek.

In de resterende twintig minuten drongen de Zwitsers niet meer aan. AZ consolideerde de voorsprong eenvoudig en vernam na afloop dat Middlesbrough in de andere wedstrijd met 2-0 te sterk was gebleken voor Litex Lovech. Door dat resultaat eindigen de Alkmaarders als tweede in groep D. In de volgende ronde zal AZ daardoor een 'nummer drie' uit de Champions League treffen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen