Hamburger SV bereikt volgende ronde

Ger
15 december 2005, 23:17

Voor het eerst in zestien jaar is Hamburger SV ook na de winterstop actief in een Europees toernooi. De club van de Nederlanders Khalid Boulahrouz en Rafael van der Vaart boekte donderdagavond een 2-0-overwinning tegen Slavia Praag.

De goals van de Duitse ploeg werden gemaakt door Barbarez en Emile Mpenza. Van der Vaart en Boulahrouz ontbraken tegen de Tsjechen. Beide spelers waren geblesseerd. Door de zege eindigde HSV in groep A als tweede achter Monaco, dat met 2-1 won van CSKA Sofia. Slavia Praag eindigde als derde in de groep. Viking Stavanger en CSKA Sofia zijn uitgeschakeld.

In Groep B eindigde Palermo als eerste door ruim te winnen van Brøndby IF (3-0). De Deense formatie ligt zodoende uit de UEFA Cup. Naast de Italianen mogen ook Espanyol (1-0 winst op Maccabi Petach Tikva) en Lokomotiv Moskou Europees overwinteren.

Ook Hertha BSC blijft actief in het Europese toernooi. De club uit Berlijn speelde in groep C doelpuntloos gelijk tegen Steaua Boekarest. De Roemenen eindigden daardoor als eerste, Hertha als derde. Het Italiaanse Sampdoria, dat met 2-1 verloor bij het Franse Lens, is in groep C uitgeschakeld.

Dankzij twee treffers in de slotfase van Massimo Maccarone heeft Middlesbrough in groep D de koppositie behouden. De Engelse club, met Hasselbaink in de basis, versloeg donderdagavond in eigen huis Litex Lovetsj. Middlesbrough blijft AZ, dat met 1-0 won van Grasshoppers, op doelsaldo voor. De Bulgaren eindigden als derde in de groep en mogen ook verder.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen