Keane: "Celtic is een nieuwe uitdaging"

Ger
16 december 2005, 07:00

Roy Keane is opgetogen met zijn nieuwe club. Donderdagmiddag maakte de 34-jarige Ier bekend zijn voetballoopbaan voort te zetten bij Celtic. De middenvelder is met de Schotse club een verbintenis aangegaan tot medio 2007. Vorige maand vertrok Keane bij Manchester United na een dienstverband van twaalf jaar.

"Ik denk dat dit een mooie overgang is voor mij", aldus Keane. "Het was belangrijk om even de tijd te nemen om tot deze beslissing te komen, maar ik heb er erg veel zin in. Ik hou van de druk die het spelen bij een topclub met zich meebrengt. Spelen bij Celtic is een nieuwe uitdaging, in een nieuwe omgeving en ik ben erg blij met mijn keus."

De middenvelder werd de laatste weken na zijn vertrek bij Manchester United met tal van clubs in verband gebracht. Naast Bolton Wanderers en Everton toonde ook Real Madrid interesse. Keane daarover: "Er waren veel speculaties de laatste weken en ik heb met alle trainers van de geïnteresseerde clubs gesproken. Madrid heeft me uitgelegd dat ze nog een week wilden wachten. Maar ik wilde deze week een beslissing nemen en dat heb ik ze verteld."

Dat Keane voor Celtic koos had niets met geld te maken, zei hij donderdag. "Het is alles behalve een financiële keus, verre van dat. Er is veel over me geschreven. Over mijn leeftijd en over mijn blessures. Veel mensen denken dat ik al 94 ben, maar ik ben pas 34. Ik hoop dat ik een aantal mensen kan verrassen de komende tijd."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen