Huntelaar: "Ons spel is te afwachtend"

Ger
17 september 2007, 14:30   Bijgewerkt: 24 december 2007, 15:09

Aanvallend en attractief voetbal lijkt voor Ajax dit seizoen een brug te ver. De worstelende Amsterdammers hadden afgelopen weekeinde tegen het puntloze Heracles Almelo een bevlieging van Klaas Jan Huntelaar nodig om te zegevieren. De vooruitzichten op een goede afloop van een loodzware week, met uitduels bij Dinamo Zagreb en AZ, zijn allerminst gunstig.

Na de nipte zege bij Heracles zoemde opnieuw de naam van Wesley Sneijder veelvuldig rond. Dat een speler die al meer dan een maand vertrokken is een heet gespreksonderwerp blijft, geeft de huidige onrust bij Ajax aan. "Vorig seizoen was het systeem vrij nadrukkelijk op Wesley afgestemd", weet Huntelaar. "Als die speler dan verkocht wordt, weet je dat bepaalde zekerheden wegvallen. Wesley nam heel veel initiatief en dat zal nu van anderen moeten komen. Ik denk wel dat er jongens zijn die dat kunnen. Het hoeft ook niet van één persoon te komen."

"In de aanval liepen we tegen het einde van de wedstrijd een beetje door elkaar", vervolgt Huntelaar. "Ik weet niet of dat de bedoeling was, want er waren ook wat jongens gewisseld. Het is wel zorgwekkend dat we geen enkele vloeiende aanval hebben opgezet. Dat is wel een teken dat het nog niet goed zit. De drie punten zijn op dit moment echter het belangrijkste. Voor de rest moeten we deze wedstrijd maar zo snel mogelijk vergeten."

Na het duel met Heracles nam Huntelaar nieuweling Luque in bescherming. De dure Spanjaard kon in zijn eerste twee wedstrijden voor de Amsterdammers nog geen indruk maken. "Voor Luque was het ook niet makkelijk", stelt Huntelaar. "Die kreeg van die vuurpijlen die hij moest doorkoppen. Als de opbouw van achteruit niet goed is, kun je hem weinig verwijten maken. We moeten eerst zorgen dat we de aanvoer verbeteren, voordat we aan andere dingen gaan denken."

Door: Ger Hensen

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen