Hiddink had Olympique Lyon liever ontlopen

Ger
16 december 2005, 14:54

PSV-trainer Guus Hiddink was vrijdagmiddag niet bepaald in zijn nopjes met de loting voor de achtste finales van de Champions League. De Eindhovenaren treffen in Olympique Lyon een oude bekende. "'Op Lyon zaten we niet echt te wachten", liet Hiddink weten aan Studio Sport.

In de vorige editie van de Champions League speelde PSV in de kwartfinale tegen de Franse ploeg. Via een strafschopserie wisten de Eindhovenaren uiteindelijk aan het langste eind te trekken. AC Milan bleek vervolgens in de halve finale te sterk. "We hebben vorig jaar gewonnen na strafschoppen en dat was benauwd", aldus Hiddink. "Of we thuis of uit beginnen maakt wel iets uit. De laatste jaren blijkt dat we thuis wel in staat zijn gebleken om de doorslag te geven. Nu is dat andersom en spelen we de tweede partij uit."

Enkele jaren geleden speelde Lyon in de Champions League tegen twee andere Nederlandse ploegen. Beide confrontaties vonden plaats in de eerste groepsfase. Van SC Heerenveen werd in het seizoen 2000-2001 twee keer gewonnen, tegen Ajax verloor Lyon in 2002-2003 twee keer.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen