Afellay langer bij PSV, ook Plá krijgt contract

Ger
16 december 2005, 15:59

PSV heeft het contract van Ibrahim Afellay opengebroken. De jonge middenvelder ligt nu tot de zomer van 2010 vast bij de Eindhovense club. Daarnaast heeft de landskampioen in de jonge Spanjaard Pepe Plá een nieuwe speler aangetrokken. Hij tekent in Eindhoven een verbintenis voor 3,5 seizoen.

Sinds dit seizoen is Afellay een volwaardig lid van de A-selectie, nadat hij in 2004 debuteerde in het eerste elftal. De Utrechter doorliep bij PSV de jeugdopleiding en is tevens international van Jong Oranje. Sinds dit seizoen staat hij vast in de basis in het team van Guus Hiddink. Afgelopen zomer speelde hij met Oranje onder 20 op het wereldkampioenschap in eigen land.

De achttienjarige Pepe Plá komt deze winter naar Eindhoven toe. De linksback is afkomstig van Valencia, waar hij de jeugdopleiding doorliep. Plá is international van Spanje onder 18. Met het vastleggen van de jonge Spanjaard is PSV een aantal Engelse clubs te snel af.

Ander goed nieuws voor de Eindhovense club is de terugkeer van Mika Väyrynen en DaMarcus Beasley. Beide spelers maken deel uit van de PSV-selectie voor de competitiewedstrijd tegen Willem II. Väyrynen raakte tijdens de voorbereiding op het nieuwe seizoen geblesseerd. Hij speelde slechts in het eerste competitieduel bij Heracles Almelo. Beasley kampte de laatste weken met een blessure aan de hamstring. Tegen Willem II kan Hiddink kan niet beschikken over de geblesseerde Afellay en Arouna Koné, terwijl André Ooijer een schorsing moet uitzitten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen