Proefspeler FC Groningen terug naar China

Ger
16 december 2005, 17:18

Liu Jian Ye, de Chinese proefspeler van FC Groningen, is weer vertrokken naar zijn vaderland. De 18-jarige speler trainde sinds vorige week donderdag mee met de eerste selectie van Ron Jans. Liu liet een prima indruk achter bij FC Groningen. 

"Voor zijn leeftijd is hij al heel ver in zijn ontwikkeling", aldus Jans. "Technisch en fysiek is hij uitstekend. De communicatie was wel een probleem. We hebben hem dan ook meegegeven dat hij zo snel mogelijk Engels moet leren. Toch verliepen de trainingen zonder dat de tolk er aan te pas hoefde te komen. Alle oefeningen wist hij vlot op te pikken, dus dat zegt ook veel."

Het is nog onduidelijk of FC Groningen in de toekomst gebruik gaat maken van de diensten van de jonge Chinees. "We zien hem op dit moment nog niet als een directe versterking voor ons eerste elftal", laat technisch manager Henk Veldmate weten. "We zullen op enigerlei wijze contact houden. Waartoe dit zal leiden, is nu nog niet te zeggen. Zijn stage is in ieder geval voor alle betrokkenen zeer positief verlopen."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen