Mutu is Chelsea 13 miljoen schuldig

Ger
17 december 2005, 13:59

Adrian Mutu moet zijn voormalige club Chelsea een schadevergoeding betalen van 13 miljoen euro, zo oordeelde het Internationaal Arbitragehof voor Sport (TAS) gisteren. De Roemeense spits heeft ten onrechte een transfervrije overstap naar Juventus gemaakt.

In de zomer van 2003 betaalde Chelsea 23 miljoen euro aan AC Parma om Mutu over te nemen. Een jaar later werd hij echter door The Blues ontslagen nadat hij had toegegeven cocaïne te hebben gebruikt. Mutu vertrok later voor niets naar Juventus, waarop Chelsea 11,5 miljoen euro van de spits eiste. De Roemeen ging daar niet op in omdat hij vond dat hij zijn contract niet eenzijdig had verbroken.

Volgens het TAS moet Mutu wel degelijk een schadevergoeding betalen aan Chelsea. Het bedrag van ruim 13 miljoen bestaat uit 11,5 miljoen euro schadevergoeding plus 1,5 miljoen euro aan gerechtskosten. De spits kan tegen de uitspraak in beroep gaan. Juventus verklaarde eerder dat het een conflict is tussen de speler en Chelsea en wil daarom niet betrokken zijn in de zaak.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen