Verbeek baalt van gatenkaas in defensie

24 september 2007, 09:00

Wie een leuke wedstrijd wil zien, moet dit seizoen een duel van SC Heerenveen bezoeken. Spectakel is immers gegarandeerd, bij de Friezen. De ploeg scoort de laatste weken aan de lopende band, maar tot onvrede van coach Gertjan Verbeek krijgt het ook regelmatig doelpunten tegen. 

Vorige weekend eindigde het duel met Excelsior in 2-5, donderdag werd Helsingborg met 5-3 verslagen en ook zondag scoorde Heerenveen twee keer. Helaas voor hen maakte FC Utrecht echter één goal meer, waardoor de Friezen verloren (2-3). "Als je twaalf doelpunten maakt in drie duels is dat gewoon goed, maar je mag er geen acht tegen krijgen. Dat is het verhaal. We geven de doelpunten te makkelijk weg. Verdedigend staat het niet goed. Dat is niet alleen de schuld van de defensie. Verdedigen doe je met elf man", moppert Verbeek. 

Door de vele tegengoals, en het bijbehorende puntverlies, staat Heerenveen voorlopig op een magere twaalfde plaats in de Eredivisie. "We moeten even door de zure appel heen bijten. Het vertoonde spel geeft vertrouwen voor de toekomst, maar er moeten nu wel snel punten komen. Anders raken we te ver achterop en wordt het een lastige inhaalrace", zegt de coach op de website van zijn club.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen