Fortes Rodriguez loopt stage bij FC Utrecht

26 september 2007, 08:30

José Fortes Rodriguez is de komende periode regelmatig te vinden op het trainingsveld van FC Utrecht. De oud-verdediger van onder meer AZ en RBC gaat één dag in de week stage lopen bij de club van hoofdcoach Willem van Hanegem.

"Van Hanegem was bij AZ mijn trainer. Het klikte. We hebben contact gehouden. Ik heb me opgegeven voor de cursus oefenmeester 2 en 3. Dan moet je aangeven waar je stage wil lopen. Ik heb toen Willem gebeld. Hij heeft het verder geregeld", legt Fortes Rodriguez zijn aanwezigheid uit in het AD

Volgens Fortes Rodriguez heeft hij veel gemeen met Van Hanegem. "We hebben veel raakvlakken. We voelen elkaar perfect aan. Hij was een veel betere voetballer dan ik, maar we lijken op elkaar. Al ben ik misschien wat impulsiever. Willem denkt meer na. Ik ga altijd op mijn intuïtie af. Soms niet zo slim."

Deze stageperiode is voor Fortes Rodriguez een eerste stap richting een carrière als trainer, maar de voormalig verdediger weet nog helemaal niet zeker dat hij die kant op wil. "Bij toeval ben ik op de cursus terecht gekomen. Ik had nooit de ambitie trainer te worden. Zelfs nu ben ik daar nog niet helemaal zeker van. Ik heb nog minimaal vijf, zes jaar nodig voordat ik de diploma's heb om ergens als hoofdtrainer aan de slag te kunnen. Ik weet niet of ik de studie zo lang volhoud."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen