"Wie niet met blessures kan omgaan, moet gaan dammen"

26 september 2007, 09:45   Bijgewerkt: 26 september 2007, 09:52

Na een half jaar blessureleed stond Maikel Aerts afgelopen zaterdag eindelijk weer onder de lat bij Willem II. Niet zonder succes, want de doelman hield de nul en Willem II won met 1-0 van Roda JC. Toch was de euforie over de zege een dag later alweer weg, toen bleek dat Aerts wederom geblesseerd geraakt was.

Aerts sprong in de slotfase, met gevaar voor eigen leven, naar een hoge bal en kwam vervolgens verkeerd terecht. "Ik had de bal, maar ook een blauw oog, een scheve neus en pijn aan mijn knie", zegt hij in het Brabants Dagblad

De knieblessure leek niet ernstig, maar in de uren na de wedstrijd werd de pijn enorm. "Ik werd helemaal gek van de pijn aan die knie. Ik was het liefst meteen naar het ziekenhuis gegaan. De volgende morgen heeft Frank van der Struijk me opgehaald." Eenmaal in het ziekenhuis besloot clubarts Jan Vioen een kijkoperatie uit te voeren. "Er zat geen bloed in die knie. Dat was een goed teken. De kruisband was niet beschadigd. Vervolgens kon je zien dat het kraakbeen van mijn knieschijf een beetje gerafeld was. Daar zat de oorzaak van de pijn. De chirurg heeft het afgevlakt en met een soort stofzuiger het gruis eruit gehaald", vertelt hij.

Door deze kijkoperatie zal Aerts wederom een aantal weken toe moeten kijken. Dat is flink balen, maar de keeper blijft positief. "Het is vervelend dat ik er weer uit lig. Niets aan te doen, botte pech. Nee, ik word er niet moedeloos van. Daar heb je niks aan. Als je niet met dergelijke blessures kunt omgaan, dan moet je maar gaan dammen", aldus de doelman van de Tilburgse club.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen