De Graaf geeft gokpraktijken toe

Ger
28 september 2007, 10:38   Bijgewerkt: 28 september 2007, 10:47

Edwin de Graaf geeft toe dat tijdens zijn periode bij RBC Roosendaal enkele spelers zich bezighielden met illegaal gokken op voetbalduels. De voormalig RBC-speler, tegenwoordig onder contract bij NAC Breda, onderschrijft daarmee de woorden van zijn oud-trainer Robert Maaskant.

"We werden benaderd door iemand van buiten de club, dat klopt", aldus de 27-jarige middenvelder in De Telegraaf. "Twee of drie spelers zetten elke week in op een aantal wedstrijden. We deden dat om met meer spanning naar bepaalde wedstrijden te kijken. Of hier veel geld mee gemoeid was? Nee, want als je op vijf of zes wedstrijden speelde, had je er altijd wel eentje fout."

De Graaf zegt dat Maaskant uiteindelijk een einde maakte aan het gokken in het illegale circuit. "Toen Maaskant erachter kwam, verbood hij het meteen. Het bestuur van RBC wilde dit soort dingen niet hebben." Volgens de middenvelder zijn de gokpraktijken in het betaalde voetbal nog geen verleden tijd. "Heel veel spelers gokken bij Unibet, dat is bij mij bekend."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen