Benfica blijft goed presteren

Ger
17 december 2005, 23:10

Na het succes in de Champions League boekte Benfica zaterdag ook een prima resultaat in de Portugese competitie. De ploeg van Ronald Koeman won van Nacional, de nummer twee van de ranglijst: 1-0. Door de overwinning doet Benfica in de Superliga weer volop mee om de prijzen.

Spits Nuno Gomes werd in de 72e minuut matchwinner. Benfica eindigde met tien man. Twee minuten voor tijd kreeg Alcides zijn tweede gele kaart. Door de winst is het verschil met Nacional nog maar twee punten.

Koploper FC Porto profiteerde dankbaar van het verlies van Nacional. De ploeg van Co Adriaanse won met 3-1 van Penafiel, dat met slechts 7 punten stijf onderaan staat. De lijstaanvoerder schrok zich wel wezenloos toen Amaro de bezoekers al in de eerste minuut op voorsprong bracht. Lucho Gonzalez reageerde vlak voor rust met twee treffers. Lisandro Lopez besliste het duel.

Braga was lang de trotse koploper, maar kwakkelt al een aantal weken. De ommekeer kwam zaterdagavond voor eigen publiek tegen Academica: 2-0. Nunes en Joao Tomas scoorden.