1.FC Köln zet trainer Rapolder op straat

19 december 2005, 00:12

Uwe Rapolder is per direct ontslagen als trainer van 1.FC Köln. De oefenmeester wordt verantwoordelijk gesteld voor de slechte resultaten van de club uit de Domstad. Met slechts twaalf punten uit zeventien wedstrijden kent Köln de slechtste eerste seizoenshelft uit de clubhistorie. De 3-2 nederlaag tegen Arminia Bielefeld, afgelopen zaterdag, was voor de clubleiding van Köln de welbekende druppel die de emmer deed overlopen.

Hoewel Köln het seizoen uitstekend begon, is het de laatste maanden kommer en kwel bij de Geißböcken. Van de laatste twaalf wedstrijden wist de ploeg er niet één te winnen, waardoor het momenteel op een gedeelde laatste plaats staat in de Duitse competitie. De ploeg die vorig seizoen nog kampioen werd van de tweede Bundesliga dreigt daarmee opnieuw uit de hoogste Duitse voetbalklasse te verdwijnen.

"Na twaalf wedstrijden zonder overwinning moeten we iets doen", verklaart voorzitter Wolfgang Overath het ontslag van Uwe Rapolder, die deze zomer aangesteld werd als opvolger van Huub Stevens. "We hebben nu iemand nodig die de spelersgroep weer kan motiveren en die onze ploeg in de Bundesliga kan houden. Ik had het gevoel dat een deel van de spelersgroep geen vertrouwen meer had in Uwe Rapolder."

Christoph Daum geldt in Köln als de gedroomde opvolger van Rapolder. De Duitser was in het verleden al actief als hoofdtrainer in de Domstad en is momenteel werkzaam bij het Turkse Fenerbahçe. Ook afgelopen zomer werd de naam van Daum genoemd als mogelijke nieuwe trainer van de ploeg uit Keulen. Destijds werd echter gekozen voor Rapolder.

Rapolder is, opvallend genoeg, al de zevende trainer uit de Bundesliga die in de eerste seizoenshelft ontslagen is. Klaus Augenthaler (Bayer Leverkusen), Wolfgang Wolf (1. FC Nürnberg), Ewald Lienen (Hannover 96), Michael Henke (1. FC Kaiserslautern), Norbert Meier (MSV Duisburg) en Ralf Rangnick (Schalke 04) gingen Rapolder voor.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen