Verbijstering en onbegrip bij NEC na vertrek Lok

20 december 2005, 13:19

Zowel de spelersgroep als de technische staf van NEC is met stomheid geslagen door het plotselinge vertrek van trainer Cees Lok. De oefenmeester kondigde maandagavond totaal verrassend aan dat hij per direct zijn werkzaamheden neerlegt en die mededeling kwam voor iedereen als een donderslag bij heldere hemel. "We hebben met verbijstering geluisterd", zegt aanvoerder Peter Wisgerhof namens de Nijmeegse spelersgroep.

Lok maakte zijn beslissing kenbaar door een korte ontslagbrief voor te lezen. "Na lang beraad heb ik besloten per direct mijn ontslag als trainer-coach van NEC Nijmegen in te dienen. Het afgelopen jaar heeft mij geleerd dat er een onoverbrugbaar verschil is ontstaan in de manier waarop je samen structureel werkend, met een duidelijke visie NEC naar een hoger niveau kunt brengen. In het belang van NEC ga ik niet dieper in op details en wens ik NEC en uiteraard de spelersgroep in de toekomst veel succes", stond in de brief van Lok.

Lok

Lok

Namens de spelersgroep kwam Peter Wisgerhof met een verklaring naar buiten. "Samen met alle spelers van NEC heb ik gisteren met verbijstering geluisterd naar de brief die Cees Lok ons voorlas en waarmee hij zijn ontslag aankondigde. Wij weten niet meer dan wat de trainer ons met deze brief verteld heeft, hij heeft ook ons verder geen aanvullende verklaring gegeven", schrijft de verdediger.

Geruchten over hardnekkige conflicten tussen Lok en de technische staf, verwijst Wisgerhof naar het rijk der fabelen. "Wij staan allemaal achter Leen Looyen, Ron de Groot en Wilfried Brookhuis, de huidige technische staf. In tegenstelling tot wat vandaag in de media is gesuggereerd, is bij ons niets bekend van het spanningsveld wat zou bestaan tussen Cees Lok en de clubleiding of tussen Cees Lok en Leen Looyen. Met name naar supporters en media vinden wij dit als spelersgroep belangrijk om te benadrukken."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen