Rijkaard: "Verlies eigen schuld"

Koen Freriks
21 oktober 2007, 09:49   Bijgewerkt: 21 oktober 2007, 13:13

FC Barcelona-trainer Frank Rijkaard wilde na afloop van het verloren duel tegen Villarreal (3-1) geen smoesjes verzinnen. Volgens de Nederlandse coach faalde zijn ploeg op vele vlakken en waren de bezoekers gewoon veel beter. "Villarreal heeft het erg goed gedaan en ons verslagen", was de nuchtere, maar realistische conclusie achteraf.

"Je kunt altijd wel zoeken naar excuses, maar we hebben onze taken gewoon niet uitgevoerd. Het was redelijk gemakkelijk voor hen en ze waren ook veel aggressiever", was het commentaar van de Amsterdammer op de wedstrijd. "Op dit niveau mag je simpelweg niet zoveel kansen weg geven. In het begin ging ook elke halve bal naar hen. We reageerden wel, maar we konden niets uitrichten."

Hoewel de oefenmeester geen excuses wilde aanvoeren, vond hij wel dat zijn team niet optimaal voorbereid was door de vele interlands van de afgelopen week. "Je kunt zeggen dat het verlies mede te danken is aan de vele interlandverplichtingen", vervolgde hij. "We hebben nauwelijks getraind de afgelopen twee weken en we speelden tegen een team dat zich wél goed kon voorbereiden."

Schuster

Schuster

Real Madrid blijft wel de koploper in de Primera Division, maar slechts met één punt voorsprong op achtervolger Villarreal en twee punten op nummer drie Barcelona. Maar belangrijker is wellicht het programma van Real. Met de wedstrijden thuis tegen Sevilla en uit bij Valencia en wederom Sevilla moet de ploeg flink aan de bak.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen