Wotte mist de juiste sfeer bij Feyenoord

Ger
21 december 2005, 01:00

Mark Wotte noemt zijn vertrek bij Feyenoord "een gevoelskwestie." Tot verrassing van de buitenwacht maakte de technisch directeur dinsdag bekend dat hij opstapt bij de Rotterdamse club. "Het is goed zo. Ik wil als trainer weer op het veld staan", aldus Wotte. 

De 45-jarige Hagenaar wilde tegenover het ANP niet al te concreet op zijn verrassende vertrek uit de Kuip ingaan. "Twee clubs willen me graag als coach hebben. Ik heb Feyenoord om toestemming gevraagd om te praten. Dat mocht. Volgens de clubleiding is er genoeg kennis in huis om mij te vervangen. Dat is ook zo, zeker met Erwin Koeman als trainer en Wim Jansen als technisch adviseur." 

De verwachting is dat Wotte in het buitenland aan de slag gaat. Het bericht dat hij al rond zou zijn met Southampton, dat een opvolger zoekt voor Harry Redknapp, deed hij af als erg voorbarig; dat Cees Lok hem bij de club uit de op een na hoogste Engelse divisie, gaat assisteren als nonsens. "Allemaal onzin op het internet. Misschien ga ik nog wel veel verder in het buitenland aan de slag." 

Wotte liet in zijn korte reactie doorschemeren dat hij zich de laatste maanden niet meer zo prettig voelde in de Kuip. "Ja, ik heb inderdaad in november mijn contract nog verlengd bij Feyenoord. Maar dat hadden we in de zomer al met elkaar afgesproken. Ik was er niet meer zo gelukkig mee. Ik miste de juiste sfeer. Feyenoord redt zich echt wel zonder mij."

Wotte noemde zijn functie als technisch directeur bij Feyenoord een zeer intensieve job. "Het is niet alleen een technische baan, maar ook een politieke functie. Ik wil als trainer-coach weer zelf kunnen bepalen. Zoveel mogelijkheden krijg ik op mijn leeftijd misschien niet meer."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen