Roda nipt langs De Graafschap

27 oktober 2007, 21:27   Bijgewerkt: 27 oktober 2007, 23:26

De Graafschap heeft zichzelf zaterdag in Kerkrade tekort gedaan. De ploeg verzuimde te scoren terwijl Roda JC met zichzelf overhoop lag en kreeg alsnog een nederlaag te slikken. Het werd uiteindelijk 1-0 door een benutte strafschop van Marcel Meeuwis. De Doetinchemse ploeg, tot zaterdag vijfde, zakte door dit resultaat een paar plaatsen op de ranglijst en is nu ook gepasseerd door Roda JC.

De Limburgers speelden in de eerste helft abominabel slecht en na een half uur klonk het eerste fluitconcert in het Parkstadion te Kerkrade. De thuisploeg viel wel aan maar liep zich keer op keer vast op de gegroepeerde elf van De Graafschap.

Roda's coach Raymond Atteveld was zo geïrriteerd dat hij niet eens de rust afwachtte voor een dubbele wissel. Saeijs moest inrukken voor Fatih Sonkaya en de aanvallend falende Roland Lamah voor de van een blessure terugkomende Sekou Cissé.

De Graafschap deed in de eerste helft bijna alles goed, maar vergat te scoren. Dat hield het duel volledig open. Na een donderpreek van Atteveld in de rust kwam Roda JC getergd uit de kleedkamer. In een veel hoger tempo zette de ploeg druk en kwamen de kansen vanzelf. Cissé miste twee keer van dichtbij.