Blind neemt het op voor geplaagde Aandewiel

2 november 2007, 09:26

Sparta-directeur Danny Blind heeft nog altijd het volste vertrouwen in zijn trainer Gert Aandewiel. Dat heeft de oud-Ajacied laten weten in het AD. Aandewiel ligt flink onder vuur bij de aanhang van de Rotterdamse club, omdat resultaten uitblijven. Na negen duels wacht de club nog altijd op de eerste zege van het seizoen.

Met deze reeks van negen duels zonder zege, heeft Aandewiel het 'clubrecord' van Wiljan Vloet weten te evenaren. Vorig seizoen, onder leiding van de huidige coach van ADO Den Haag, slaagden de Rotterdammers er immers ook niet in om ook maar één van de eerste negen competitiewedstrijden te winnen. Om dit record niet te verbreken, zal Sparta komend weekend moeten winnen van Excelsior.

Blind is er van overtuigd dat Aandewiel de ploeg op de rails zal krijgen. "Natuurlijk staan wij achter de trainer", zegt hij. "De discussie die nu oplaait, is in mijn ogen flauwekul. We moeten de zaken in het juiste perspectief blijven zien. Vooraf stelden wij vast dat we graag een plaatsje hoger zouden willen eindigen dan de dertiende plek van afgelopen seizoen. Maar hét doel is uiteraard zo snel mogelijk duidelijkheid hebben over handhaving. Het liefst al kort na de winterstop."

"Tot op heden vallen de resultaten enigszins tegen. Dat is jammer, want wij hadden nu ook liever op elf of twaalf punten gestaan. De uitwedstrijden tegen Excelsior en VVV Venlo zijn belangrijk, maar niet cruciaal. Bij winst neem je afstand van de degradatiezone, bij verlies weet je dat je daar nog enige tijd zal vertoeven. Zo liggen de kaarten nu", zegt de oud-international realistisch.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen