'Racisistische' Brussels-preses biedt excuses aan

Koen Freriks
4 november 2007, 10:39   Bijgewerkt: 4 november 2007, 11:02

FC Brussels-voorzitter Johan Vermeersch was de afgelopen week een 'hot item' in de Belgische media. De Belgische preses bood zaterdagavond zijn excuses aan, nadat hij zich vorige week racistisch uitliet tegen een speler van zijn club. "Ik ben geen racist", verweerde Vermeersch zich echter tegen de harde kritieken in de kranten. 

Vermeersch had in een gesprek tegen speler Zola Matumona gezegd dat de donker getinte speler in een boom moest kruipen en bananen eten. Een uitspraak, die een golf aan negatieve reacties met zich meebracht. Het bleef echter niet alleen bij reacties. Matumona stapte op. Hoofdsponsor KIA ging mee.

Zaterdagavond reageerde Vermeersch na een week vol ophef in een persconferentie op de commotie. De preses bood zichtbaar aangedaan zijn excuses aan en benadrukte dat hij geen racist is. "Die vergadering was op het randje", beseft Vermeersch. "Ik geef toe dat ik die bewuste woorden gebruikt heb tegen Zola. Misschien ben ik me er niet bewust van geweest wat mijn woorden teweeg zouden brengen. Ik had me zo niet mogen uitdrukken. Misschien zijn mijn woorden verkeerd geïnterpreteerd, maar ik heb nooit de intentie gehad om racistische insinuaties te maken. Als ik daar met dat woordenspel wel aanleiding toe gegeven heb, dan moet ik daarvoor mijn excuses aanbieden. Dat heb ik woensdag ook al op de clubwebsite gedaan."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen