Niet Wotte, maar Burley trainer Southampton

22 december 2005, 23:46

George Burley volgt Harry Redknapp op als trainer van Southampton. De 49-jarige Schot krijgt bij de club uit de Engelse tweede divisie assistentie van Clive Woodward. Dit voormalig rugbyer wordt technisch directeur. Hij was al sinds de zomer bij de club in dienst. Bij Southampton was ook Mark Wotte, wiens contract bij Feyenoord woensdag op eigen verzoek werd ontbonden, in beeld.

"Met George en Clive hebben we een managementteam van onbetwiste klasse op velerlei gebied in huis", zei de rijke voorzitter Ruper Lower op de website van de club. "Ze hebben dezelfde visie en kunnen ons, denk ik, op de kortst mogelijk termijn terugbrengen naar de Premier League." Burley, voormalig Schots international, stapte in oktober verrassend op bij Hearts. De ploeg uit Edinburgh stond op dat moment bovenaan in de Schotse competitie met eigenlijk alleen Celtic nog als serieuze concurrent. Daarvoor was hij coach van Ipswich Town en Derby County.

"Ik ben erg blij hier aan de slag te kunnen", reageerde Burley op zijn nieuwe baan bij The Saints. "Ik zie uit naar het eerste duel, op tweede kerstdag tegen Watford. Southampton heeft een uitstekend, jong team. Dat hoort volgens mij veel hoger te staan op de ranglijst. Clive en ik hebben al uitgebreid gepraat over hoe we dat samen gaan bewerkstelligen. Ik heb er alle vertrouwen in."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen