RBC nu ook financieel in de problemen

23 december 2005, 14:19

Naast de sportieve crisis verkeert RBC Roosendaal momenteel ook financieel gezien in zwaar weer.  De Brabantse hekkensluiter van de eredivisie moet de komende vier weken een bedrag van 600.000 euro bij elkaar zien te sprokkelen. Pas als de voetbalclub daarin slaagt, wil de gemeente Roosendaal garant staan voor een lening van ongeveer 800.000 á 900.000 euro bij de Bank Nederlandse Gemeenten (BNG). Op die manier kan de Brabantse club een liquiditeitstekort van 1,7 miljoen euro opvangen.

RBC Roosendaal had de gemeente gevraagd om een lening van 1,5 miljoen euro. Daar ging de raad donderdagavond niet mee akkoord. "Dat is misschien ook wel logisch", zegt voorzitter Jan Pollemans. "Ze zijn bereid ons te helpen, maar stellen als voorwaarde wel een inspanningsverplichting van RBC. We moeten ook zelf een duit in het zakje doen." 

Volgens Pollemans is de situatie van de club niet erg zorgwekkend. "Wij hebben een gezonde huishouding, maar hebben wel een liquiditeitsprobleem. Onze hypotheeklasten zijn maar 3,2 miljoen euro, terwijl we bezittingen hebben van 9 à 10 miljoen. Bij een commerciële bankinstelling kunnen wij echter niets lenen. Die zitten niet te wachten op betaald-voetbalclubs. Daardoor moeten we aankloppen bij de gemeente, terwijl we dat liever niet zouden doen." 

Pollemans sprak de verwachting uit dat hij het 'eigen deel' van het liquiditeitsprobleem (600.000 euro) snel bij elkaar kan krijgen. "Ik verwacht dat het gaat lukken", aldus de preses.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen