Charisteas niet bang voor komst Huntelaar

23 december 2005, 15:12

Precies op het moment dat Ajax op punt staat om in de vorm van Huntelaar een nieuwe spits te kopen, lijken de huidige spitsen Rosenberg en Charisteas hun draai in Amsterdam te vinden. De aanvallers spelen de laatste wedstrijden samen voorin en dat bevalt Charisteas uitstekend. "Het is onzin dat Ajax altijd met drie spitsen moet spelen", vindt de Griek, die de mogelijke komst van Huntelaar niet als een bedreiging ziet. "Ik blijf bij Ajax, de komst van een andere spits motiveert mij alleen maar", aldus Charisteas tegen FCUpdate.nl.

Sinds enkele weken is Ajax overgestapt op een systeem met twee spitsen. Hoewel dit in strijd is met de zogenaamde Ajax-cultuur, waar teams altijd met een centrumspits en twee vleugelaanvallers spelen, vaart de ploeg er voorlopig wel bij. "Een systeem met twee spitsen past veel beter bij de huidige spelersgroep", legt Charisteas uit. "We zijn nu bezig met een goede serie, we hebben de laatste wedstrijden bewezen dat we voldoende kwaliteit hebben. Het loopt gewoon heel goed sinds we 4-4-2 spelen."

Charisteas krijgt er vanaf de winterstop, in de vorm van Huntelaar, waarschijnlijk een geduchte concurrent bij. Toch ligt de Griek zeker niet wakker van de komst van de jonge aanvaller. "Ik ben 26 jaar oud, ik heb al voldoende meegemaakt om te weten dat clubs altijd op zoek zijn naar de beste spelers. Ajax is een bedrijf, dus ik begrijp dat er altijd gezocht wordt naar versterkingen. Als de club een nieuwe spits wil halen, vind ik dat prima. Ik kan daar weinig aan veranderen."

Charisteas voegde donderdagavond in ieder geval daad bij woord door binnen vijf minuten doel te treffen in het bekerduel met FC Eindhoven. De Griek schoot een voorzet van Hatem Trabelsi knap in de verre hoek achter Eindhoven-doelman Ten Rouwelaar. Mede dankzij deze treffer walste Ajax met 1-6 over de eerstedivisionist heen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen