Nowotny en Leverkusen begraven strijdbijl

23 december 2005, 16:15

In de donkere dagen voor Kerstmis hebben Bayer Leverkusen en Jens Nowotny vrede gesloten. De speler lag maandenlang in de clinch met zijn club, nadat hij twee rechtzaken tegen hen had aangespannen. Inmiddels hebben Nowotny en Bayer de strijdbijl begraven en de routinier zal na de winterstop weer in de selectie van de Bundesligaclub opgenomen worden.

Bijna een jaar geleden spande Nowotny twee rechtzaken aan tegen zijn club, omdat Bayer hem naar eigen zeggen nog geld schuldig was. Bayer was zó boos over deze juridische stappen, dat de 33-jarige verdediger uit de selectie werd gezet. Het contract van de Duitser werd gerespecteerd, maar de club bezweerde dat Nowotny nooit meer het shirt van Bayer Leverkusen zou dragen.

Na ruim tachtig dagen als 'persona non grata' te hebben rondgelopen in Leverkusen, heeft Nowotny zijn aanklachten tegen Bayer ingetrokken. Als ruil daarvoor mag Nowotny komend jaar vertrekken uit Leverkusen en zal hij daarvoor een financiële tegemoetkoming krijgen. Per januari wordt Nowotny weer opgenomen in de selectie van Leverkusen en mogelijk maakt hij na de winterstop toch nog zijn rentree in het elftal.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen