Gekas: "Griekenland kan EK-titel prolongeren"

19 november 2007, 09:51

Theofanis Gekas is er van overtuigd dat Griekenland volgend jaar voor de tweede keer op rij Europees kampioen kan worden. De Grieken verrasten in 2004 vriend en vijand door het EK in Portugal te winnen en volgens de spits van Bayer Leverkusen behoort een dergelijke suprise ook in Oostenrijk en Zwitserland tot de mogelijkheden.

"Waarom zouden we onze titel niet kunnen prolongeren?", vraagt de spits, die zaterdag drie keer scoorde in de met 5-0 gewonnen wedstrijd tegen Malta, zich af. "We hebben een sterke groep spelers en hebben bewezen dat we van iedereen kunnen winnen. Ik weet zeker dat we, als we op deze manier doorgaan en het maximale uit onszelf blijven halen, weer kampioen kunnen worden."

"Na het EK van 2004 was het belangrijk om een aantal oudere spelers te vervangen", wijst Gekas op het afscheid van onder meer captain Theodoros Zagorakis. "Ik denk dat deze EK-kwalificatiecyclus bewijst dat we daarin geslaagd zijn. We hebben momenteel een zeer sterke selectie, we hebben echt het gevoel dat we de strijd aankunnen met de Europese toplanden. Maar goed, we zullen tot komende zomer moeten wachten om te zien hoe goed we werkelijk zijn."

Griekenland is al ruim een maand zeker van EK-deelname. De ploeg van coach Otto Rehhagel domineerde een groep met onder meer Turkije en Noorwegen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen