Belgen zien kerstvoetbal niet zitten

26 december 2005, 13:26

In België wordt deze dagen met argusogen gekeken naar de Nederlandse competitie. In tegenstelling tot in Nederland ligt de Belgische competitie momenteel stil en bij onze Zuiderburen wordt het expiriment nauwlettend in de gaten gehouden. "Als het positief uitdraait, nemen we het misschien over", vertelt woordvoerder Sterckx namens de Belgische voetbalbond tegen Sporza.

 "In België bestaat deze traditie niet, maar we houden de situatie goed in de gaten", zegt Sterckx over voetbal op Tweede Kerstdag. "Bij ons heerst echter een omgekeerde gedachte, we werken er aan om minder wedstrijden te spelen. Als het aan de topclubs ligt, zouden we zelfs de hele maand januari niet voetballen. De kleine clubs willen het daarentegen wél, een hele maand zonder inkomsten is zwaar."

Volgens Profliga-voorzitter Jean-Marie Philips is het idee om met Kerst te voetballen vorig seizoen al weggestemd. "Eind vorig seizoen kwam het voorstel op tafel om met Kerst te voetballen. Tien van de achttien clubs stemden echter tegen. Zij houden vol dat trainers en spelers recht hebben op een rustperiode. Onze eersteklassers redeneren bovendien dat de fans juist minder gemotiveerd zijn om naar het stadion te komen. De koude en de familie zijn een obstakel", aldus Philips in het Gazet van Antwerpen.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen