Chelsea, Arsenal en Tottenham boeken zeges

26 december 2005, 15:57

De Londense topploegen Chelsea, Arsenal en Tottenham Hotspur hebben geen misstap gemaakt op Tweede Kerstdag. Hernan Crespo bezorgde Chelsea winst in de derby tegen Fulham (3-2), terwijl Arsenal stadgenoot Charlton Athletic met 0-1 opzij zetten. Tottenham, de ploeg van trainer Martin Jol, won in eigen stadion met 2-0 van Birmingham City.

Chelsea, met Arjen Robben in de basis, maakte het zichzelf tegen het bescheiden Fulham onnodig moeilijk. Na treffers van Gallas en Lampard leek de ploeg van trainer Mourinho al na een half uur op rozen te zitten, maar Fulham knokte zich terug in de wedstrijd. Een fout van doelman Cech was de inleiding van de aansluitingstreffer, waarna Helguson na een overtreding van Joe Cole vanaf elf meter de gelijkmaker binnen mocht schieten. Fulham stuurde Collins John voor de slotfase het veld in om de sensatie compleet te maken, maar het winnende doelpunt viel uiteindelijk aan de andere kant. Hernan Crespo volleerde knap de 3-2 binnen, na een voorzet van Joe Cole.

Tottenham Hotspur was de enige Londense ploeg die met meer dan één doelpunt verschil wist te winnen. Met Edgar Davids in de basis, die overigens een gele kaart kreeg, won de ploeg met 2-0 van Birmingham City. Robbie Keane opende vanaf elf meter de score, waarna invaller Jermain Defoe in de slotfase aan alle onzekerheid een eind maakte. Bij Birmingham werd Muzzy Izzet in de tweede helft van het veld gestuurd.

Later vanmiddag komen alle andere ploegen uit de Premier League nog in actie.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen