Sterk Ajax na eenvoudige zege alleen aan kop

25 november 2007, 16:18   Bijgewerkt: 25 november 2007, 17:06

Ajax staat weer alleen aan kop in de Eredivisie. De Amsterdammers wonnen zondag in eigen stadion met 4-1 van Vitesse en profiteerden daarmee optimaal van de uitglijder van rivaal Feyenoord tegen FC Groningen. Ajax had de zege op Vitesse vooral te danken aan een sterke eerste helft, waarin Suarez, Gabri en Luque het net wisten te vinden. Na de rust maakte Huntelaar het vierde Amsterdamse doelpunt.

Adrie Koster,

Met deze 2-0 op zak, slopen er wat slordigheden in het spel van Ajax. Zo dook, binnen een tijdsbestek van enkele minuten, zowel Gill Swerts als Santi Kolk alleen op voor Ajax-keeper Stekelenburg. Beide spelers hadden het vizier echter niet op scherp staan, waardoor een aansluitingstreffer uitbleef.

Pas in de slotfase, toen Vitesse-coach Aad de Mos alle risico's genomen had voor verdediger Espinoza te wisselen voor aanvaller Gommans, kroop Ajax weer uit haar schulp. Invaller Rommedahl bediende Huntelaar, die zijn twaalfde seizoenstreffer achter Velthuizen schoof.