Invaller Berg schiet Groningen langs Feyenoord

Ger
25 november 2007, 16:30   Bijgewerkt: 25 november 2007, 18:04

Feyenoord heeft aan de kop van de Eredivisie terrein prijsgegeven op Ajax en PSV. De Rotterdammers hielden zondagmiddag geen punten over aan de uitwedstrijd tegen FC Groningen. In een vooral na rust enerverend duel zegevierden de noorderlingen met 3-2. Invaller Marcus Berg eiste de hoofdrol op met twee treffers.

De bezoekers uit Rotterdam-Zuid waren nog wel met het nodige vertrouwen naar de Martinistad afgereisd. Feyenoord was eerder deze maand voor eigen publiek in het bekertoernooi immers met 3-1 te sterk geweest voor FC Groningen. Dat resultaat brak met de uitslagen van vorig seizoen, toen Feyenoord in vier confrontaties niet één keer wist te winnen. FC Groningen kwalificeerde zich destijds mede ten koste van de Rotterdammers voor de UEFA Cup.

Na het doelpunt zakte de wedstrijd voor rust volledig in. Feyenoord koesterde de voorsprong en liet het initiatief aan FC Groningen, dat er niet in slaagde om structuur in de opbouw te brengen. Het weinige gevaar van de thuisploeg kwam vooral van grote afstand. De uithalen van Bruno Silva en Goran Lovre waren echter niet nauwkeuring genoeg. Andwélé Slory had de Rotterdamse voorsprong zowaar vlak voor de thee kunnen verdubbelen. Van Loo ranselde zijn inzet uit de korte hoek.