Luque nieuwe vaste penaltynemer bij Ajax

26 november 2007, 08:00   Bijgewerkt: 31 december 2008, 16:30

Klaas Jan Huntelaar heeft afstand genomen van zijn rol als vaste penaltynemer bij Ajax. Na onderling overleg heeft de spits besloten om voorlopig even niet meer aan te leggen vanaf elf meter. Albert Luque staat nu bovenaan het lijstje met strafschoppennemers, heeft Urby Emanuelson laten weten aan FCUpdate.nl.

Huntelaar was de afgelopen jaren de absolute nummer één bij Ajax als het ging om het nemen van strafschoppen. Dit seizoen staat zijn vizier echter niet altijd op scherp als hij vanaf elf meter schiet, wat resulteerde in dure missers tegen onder meer Slavia Praag en Roda JC. Hierdoor heeft hij besloten om iemand anders nu de strafschoppen te laten nemen, vertelt teamgenoot Emanuelson.

"Klaas heeft zelf aangegeven om even niet meer de strafschoppen te nemen. Hij heeft er natuurlijk een aantal gemist en je wilt niet dat zoiets een eigen leven gaat leiden. Vandaar dat er gekozen is voor Luque", aldus de linkervleugelverdediger.

Tegen Vitesse nam Luque voor het eerst een strafschop namens Ajax. Dat deed hij prima, want hij stuurde doelman Velthuizen de andere hoek in en scoorde.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen