Van Tiggelen baalt van vaste noppen Adeleye

Ger
26 november 2007, 11:31   Bijgewerkt: 26 november 2007, 11:50

Ayodele Adeleye heeft na de wedstrijd tegen FC Twente (1-1) een uitbrander gekregen van trainer Adri van Tiggelen. De 18-jarige verdediger van Sparta speelde zondag met vaste noppen, terwijl pinnen vereist waren op het gladde veld.

"Dele heeft veel kopkracht en die hadden we nodig tegen FC Twente", aldus Van Tiggelen in het AD. "Maar ik was het wel even zat. Op dit niveau moet je gewoon het juiste schoeisel aantrekken. Anders ben je niet geschikt voor het spelen van profvoetbal en moet je ergens bij de amateurs gaan lopen."

"Uit angst uit te glijden gaf hij Blaise N'Kufo telkens een paar meter te veel ruimte", vervolgde de interim-trainer. "Natuurlijk had ik voor de wedstrijd gezien dat hij op vaste noppen wilde gaan spelen. Daar heb ik niets van gezegd, omdat ik weet dat het een negatief effect op hem heeft. Daar ken ik hem goed genoeg voor."

Adeleye weigerde al eens eerder op pinnen te spelen terwijl de omstandigheden daarom vroegen. Voormalig Sparta-trainer Gert Aandewiel had de Nigeriaan daarvoor al eens een boete gegeven.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen