Vandereycken heeft over anderhalve week duidelijkheid

28 november 2007, 10:46   Bijgewerkt: 28 november 2007, 10:54

De Belgische bond beslist op zaterdag 8 december of René Vandereycken aan mag blijven als bondscoach. Voor komende maandag staat een overleg met de bondscoach op het programma waarin hij tekst en uitleg mag geven bij de mislukte kwalificatiecyclus naar het EK, waarna de bond die zaterdag erna beslist of het met de oud-coach van FC Twente het traject richting het WK 2010 in wil zetten.

Volgens de Belgische bondspreses François De Keersmaecker krijgt Vandereycken, die zwaar onder vuur ligt, een eerlijke kans om zichzelf te verdedigen. "René kan maandag zelf vertellen hoe hij zijn toekomst ziet. Het wordt een open discussie."

Na zaterdag 8 december moet er duidelijkheid zijn, vindt De Keersmaecker. "We willen nu geen tijd meer verliezen of aanleiding geven tot speculaties. Vandereycken is het enige punt op de agenda. Blijft hij, dan is er geen probleem. Als het oordeel negatief is, dan gaan we meteen over tot de procedure om een nieuwe bondscoach aan te trekken", zegt hij in diverse Belgische kranten.

Mocht Vandereycken ontslagen worden, dan hoopt België vóór 21 december alweer een nieuwe bondscoach te hebben. Dan staat in Madrid immers een overleg op het programma tussen de bondscoaches van alle landen in kwalificatiegroep 5 voor het WK 2010, waarin het speelschema bepaald wordt. België stuit in deze groep op Spanje, Turkije, Bosnië-Herzegovina, Armenië en Estland.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen