Dein schuift Houllier naar voren als bondscoach Engeland

28 november 2007, 15:01

Gérard Houllier moet toegevoegd worden aan het rijtje kandidaten om Steve McClaren op te volgen als bondscoach van Engeland. Dat vindt David Dein, voormalig vice-preses van zowel de Engelse voetbalbond als Arsenal. Volgens hem is Houllier, die momenteel in dienst is bij de Franse bond, een ideale man voor de functie.

"Het zou onverstandig zijn om Gérard, gezien zijn ervaring en staat van dienst in deze sport, zomaar over het hoofd te zien", zegt Dein, die nog altijd veel goede contacten heeft binnen de Engelse voetbalbond (FA) tegen de BBC

De oud-bestuurder vindt het geen enkel probleem dat er, als Houllier de baan krijgt, geen Engelsman aan het hoofd van de Engelse ploeg staat. "Toen Sven-Goran Eriksson na het WK van 2006 vertrok als bondscoach, vond ik al dat Luiz Felipe Scolari hem moest opvolgen. Destijds werd er echter van alle kanten geroepen dat er een Engelsman moest komen. Maar na het mislukte avontuur van McClaren, wil iedereen ineens weer een buitenlander. Mijn visie is: je moet de best mogelijke kandidaat nemen, daarbij maakt zijn nationaliteit niets uit."

Houllier was in het verleden coach van onder meer Paris Saint-Germain, Liverpool en Olympique Lyon. Ook was hij, zonder veel succes, bondscoach van Frankrijk. Onder zijn leiding misten de Fransen deelname aan het WK van 1994.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen