Amoah matchwinnaar en recordhouder voor Vitesse

Ger
27 december 2005, 21:53

Matthew Amoah is dinsdagavond door de fans van Vitesse als een ware held uitgezwaaid. De Ghanees, die in het nieuwe jaar in dienst treedt van Borussia Dortmund, werd in zijn laatste thuiswedstrijd voor de Arnhemmers zowel matchwinnaar (2-1 tegen NAC) als recordhouder op de eeuwige topscorerslijst.

De twee doelpunten van de 25-jarige aanvaller waren de nummers 60 en 61 in Arnhemse dienst. Amoah kwam negen jaar geleden als 16-jarige A-junior naar Arnhem, werd door zijn grillige spel dikwijls verguisd, maar kan toch met geheven hoofd naar gene zijde van de Duitse grens verkassen. Hij onttroonde het duo John van den Brom en Nikos Machlas, die in hun periode in het shirt van Vitesse tot zestig doelpunten reikten.

NAC kon dinsdagavond slechts kortstondig van een voorsprong genieten. De Bredanaars vertoonden verzorgd voetbal, waar de spelers van Vitesse zichzelf lange tijd voorbij holden in hun wil het geschonden blazoen op te poetsen. De openingstreffer van Van Gessel in de 52e minuut was niet eens onverdiend. Maar daarna kwam de glorietijd van Amoah. Hij kreeg vier kansen in drie minuten en benutte er twee. "Matthew bedankt", scandeerden de 19.000 toeschouwers in het Gelredome, die hun ploeg met pogingen van Hersi (lat) en Janssen (paal) nog dichtbij een ruimere marge zagen komen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen