Ajax vervolgt inhaalrace

Ger
27 december 2005, 22:20

Aan de hand van Rosenberg en Charisteas vervolgde Ajax dinsdagavond de inhaalrace op de beste drie ploegen van de eredivisie. Beide centrumspitsen tekenden voor de drie Amsterdamse doelpunten in de gewonnen thuiswedstrijd tegen FC Groningen, dat pas in de laatste tien minuten met twee treffers van zich liet horen: 3-2.

Rosenberg en Charisteas rechtten de rug in het begin van een week waarin Ajax en Heerenveen de overgang van Huntelaar definitief gaan afronden. Beide clubs zijn het eens over de afkoopsom van ruim 8 miljoen euro. Juristen van beide clubs bekijken alleen nog hoe de opleidingsvergoeding van de topschutter van de eredivisie moet worden verdeeld.

Via een omweg langs De Graafschap en AGOVV heeft de pas 22-jarige Huntelaar zich in de eerste helft van dit seizoen als een groot aanvaller gepresenteerd. De spits voert met zestien treffers de topscorerslijst van de eredivisie aan en had een grote rol in de geslaagde EK-kwalificatie van Jong Oranje.

Ajax heeft halverwege de competitie nog elf punten minder dan PSV. Het verschil van acht punten met Feyenoord en AZ is nog groot. De Amsterdammers verkeren echter in de gelukkige omstandigheid dat de nummers twee tot en met vijf aan het einde van het seizoen in de play-offs om één plaats in de voorronde van de Champions League strijden.

Trainer Blind kon in het duel met FC Groningen niet over de grieperige Heitinga beschikken. Daarom vormde De Jong samen met Vermaelen het centrale koppel van Ajax in de defensie. Rosales nam de positie van De Jong op de rechterflank in. Ajax besliste het duel binnen achttien minuten. Op aangeven van Charisteas opende Rosenberg in de zevende minuut de score. Charisteas tekende in de achttiende minuut voor het tweede doelpunt van de thuisclub.

Charisteas en Rosenberg staan vrijdag voor een nieuwe uitdaging. Op bezoek in het Friese Abe Lenstrastadion moeten ze dan voorkomen dat Huntelaar met goed gevolg afscheid neemt van Heerenveen. Twee dagen later zijn de drie centrumspitsen ploeggenoten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen