Rijkaard wil einde brengen aan uit-mysterie

Koen Freriks
2 december 2007, 09:33   Bijgewerkt: 2 december 2007, 10:58

Thuis won FC Barcelona dit seizoen nog al haar competitieduels (21 punten uit 7 duels), maar buiten Camp Nou wil het nog niet schorten. Zeven punten uit evenveel uitduels is een slecht gemiddelde voor de Spaanse topclub, die buiten haar eigen stadion voorlopig niet meer dan een middenmotor is. Ook zaterdag liepen de Catalanen averij op in een uitduel. Tegen Espanyol kwam de ploeg van trainer Frank Rijkaard niet verder dan 1-1. "We moeten dit stoppen", waren de verbeten woorden van de Nederlander na afloop.

Wie Barça in haar eigen voetbaltempel ziet spelen, zou zonder twijfelen zijn geld willen zetten op de titelkandidaat. Flamboyant en aantrekkelijk spel gecombineerd met uitstekende resultaten kenmerken de thuisduels van de club dit seizoen. Twintig goals voor, slechts drie tegen, dat is een doelsaldo waarmee het thuispubliek in ieder geval goed verwend is. Uit is de ploeg echter geen schim hiervan. Zeven punten uit zeven duels, zeven goals voor, acht tegen; de statistieken liegen er niet om: Barcelona heeft grootse moeite met uitduels.

Dat weet ook trainer Rijkaard, die het 'uit-syndroom' uit de ploeg wil halen. "Het is noodzaak zo snel mogelijk een eind te maken aan de huidige situatie en weer eens een uitzege te boeken. We werken er in ieder geval hard aan", verzekerde de voormalig Oranje-international, die in Espanyol wel perspectief zag. "We domineerden en creëerden kansen, al werd Espanyol in de tweede helft aggressiever en hebben ze laten zien in een uitstekende vorm te verkeren. Maar met iets meer geduld, hadden we meer schade aan kunnen richten", aldus Rijkaard.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen